domingo, 22 de fevereiro de 2009

XORNADA DE LOITA PARA DENUNCIAR AOS CULPABLES DA CRISE


Ocupació de seus bancàries en la jornada de lluita per denunciar els culpables de la crisi

Avui divendres hi ha convocada jornada de lluita per denunciar els culpables de la crisi econòmica que ja està tenint conseqüències negatives per a la classe treballadora.



Encartellada contra la crisi a Vilanova i la Geltrú [Traducción al castellano]

>> Ocupació d'una seu del Banc Santander a Barcelona

>> A Tarragona s'ha fet una de les primeres accions: cinquanta de persones han ocupat una oficina del BBVA.

>> Denuncien la crisi en entitats bancàries de Vilanova i la Geltrú


Ocupació d'una seu del Banc Santander a Barcelona

Una xerrada sobre la situació laboral en diverses empreses amenaçades per ERO ha acabat amb l'ocupació d'una seu cèntrica del Banco Santander. Una d'aquestes empreses és Mahle, de Vilanova i la Geltrú, els treballadors de la qual s'havien manifestant una estona abans al centre de Barcelona. Entre 60 i 100 persones han participat en l'acció d'ocupar la seu bancària.


Diverses entitats bancàries encartellades a Vilanova i la Geltrú

La campanya contra la crisi a Vilanova i la Geltrú ha assenyalat els responsables de la crisi econòmica encartellant diverses oficines bancàries de la població.

Ocupada una seu bancària a Tarragona


Aquest divendres 20 de febrer, diverses organitzacions, així com la campanya "Que la crisi la paguin els rics", han convocat una jornada de mobilització i han fet una crida a organitzar i participar en un seguit d'accions descentralitzades.

Amb aquest mena d’accions es pretén denunciar les conseqüències de la crisi sobre la classe treballadora, i alhora d’assenyalar els culpables d’aquesta situació. A Tarragona, els col•lectius i organitzacions participants han volgut deixar clar que “ens oposem a pagar nosaltres la crisi que han provocat ells”. Els organitzadors acusen el govern espanyol de fer polítiques al servei dels més poderosos, donant ajudes econòmiques multimilionàries als bancs i caixes sense demanar res a canvi, mentre el mateix govern no mou un dit per evitar els comiats massius que s’estan produint arreu del país els darrers mesos. I mentre quasi un milió de treballadors pateixen atur avui als Països Catalans, “els governs suposadament d’esquerres mantenen les retallades socials, i segueixen privatitzant serveis socials, ensenyament i sanitat”.

A Tarragona, cap al migdia una cinquantena de persones s’han acostat a l’entitat bancària del BBVA a la Rambla Nova, un cop allí s’han encartellat dos paperògrafs a l’exterior i acte seguit s’ha entrat a les oficines. Un cop a dins, han repartit octavetes i cridat consignes contra les privatitzacions de serveis, especialment de la banca, fins que han arribat diversos cotxes de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’esquadra. L’acció s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, i sense identificacions.

http://www.laccent.cat