sexta-feira, 19 de setembro de 2008

No a l'expedient de regulació d'ocupació de la Ford

No a l'expedient de regulació d'ocupació de la Ford i de les empreses de la indústria auxiliar de l'automòbil


El Comitè Intercomarcal de València del PCPE, denuncia públicament la hipocresia de la multinacional de l'automòbil Ford que s'ha estat forrant any rere any amb grans beneficis, a base de pagar pocs impostos i esprement al màxim a la classe obrera, rebent excel·lents tractes de favor de les autoritats i ingents quantitats de diners de les administracions públiques.


El PCPE s'oposa rotundament a l'expedient de regulació d'ocupació de la Ford que afecta 1300 treballadors del torn de nit per un període de tres mesos i a uns 3000 de les empreses de la indústria auxiliar de l'automòbil en la seua majoria també multinacionals. És repugnant i immoral que amb tants beneficis la multinacional li passe el pagament de la seua crisi als propis treballadors i treballadores i a l'INEM. Els afectats per l'ERE només van a cobrar el 70% del seu salari i es van a vore obligats a consumir tres mesos de la seua futura prestació contributiva per desocupació. D'esta manera l'INEM, que som tots, ha de sufragar esta prestació del fons de tota la classe treballadora (que es concreta en un escarit 70% del salari) més la cotització empresarial de la Seguretat Social (un 28% sobre la base de cotització). Açò suposa que la Ford s'estalvia els salaris de més de tres mesos que van a càrrec de les arques públiques i de les prestacions per desocupació. Són més de 5 milions d'euros més els costos de la Seguretat Social (1,5 milions d'euros més com a mínim). Tot això sense comptar amb les empreses de la indústria auxiliar que es van a vore afectades per esta situació.


El PCPE insta a l'autoritat laboral, tant a la Conselleria d'Hisenda, Economia i Ocupació com al Ministeri de Treball, que no aproven este expedient de regulació d'ocupació a càrrec de la classe treballadora. Exigim que la Ford assumisca les seues responsabilitats tant quan les ingressos els van molt ben com quan no. Que l'empresa multinacional assumisca el cost d'esta desocupació tècnica amb totes les conseqüències per la seua falta de previsió davant de la seua crisi doncs no es tracta que no guanyen diners sinó que segons pareix, no guanyen prou i per tant, segons la seua lògica salvatge i egoista, han d'augmentar l'explotació ja siga de manera directa en el lloc de treball, o bé de manera indirecta obligant a consumir les prestacions per desocupació.


El PCPE exigix en tot cas que tots i totes les treballadores cobren el 100% del seu salari, i en el cas que l'ERE s'aprove (que ja compta, com en tantes altres ocasions, amb l'actitud favorable del govern valencià i la resta d'autoritats que han de prendre la decisió) que l'empresa pague el 30% restant fins a completar el cent per cent. I en tot cas que els treballadors no consumisquen esta desocupació de la seua futura prestació per desocupació contributiva.


El PCPE insta a totes i tots els treballadors i a la ciutadania en general a mobilitzar-se en les fàbriques, en els pobles, en el carrer, contra la desocupació i la carestia, a oposar-se als expedients de regulació d'estes multinacionals i obligar-les que paguen dels seus beneficis la crisi capitalista que elles mateixes han generat.


La crisi capitalista que la paguen els rics!


València, a 11 de Setembre del 2008

COMITÉ INTERCOMARCAL DE VALÈNCIA DEL PCPE